# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Ord Beschrijving
WAP Wireless Application Protocol. Standaard voor een speciaal internetprotocol dat het mogelijk maakt om via een mobiele telefoonverbinding te zoeken op het internet. De WAP-pagina's worden weergegeven op het display van de mobiele telefoon. De internetpagina's moeten echter zijn aangepast voor het WAP-formaat. Als de mobiele telefoon ook beschikt over GPRS, kan er tegelijkertijd gebeld en geWAPt worden.
Waterdispenser Diverse nieuwe koelkasten beschikken over een ingebouwde waterdispenser in de deur, waarmee vanaf de buitenkant van de deur vers, koud water kan worden getapt. Met een druk op de knop kan worden gekozen voor water met of zonder bubbels. Bovendien is het water altijd gekoeld, omdat het dezelfde temperatuur heeft als de binnenkant van de koelkast.
Watt Meeteenheid voor vermogen. Afkorting is W. Komt overeen met een vermogensverbruik van 1 joule per 1 seconde.
WCDMA WCDMA is de netwerkstandaard die wordt gebruikt voor derde generatie mobiele communicatie (3G).
Webcam Een webcam wordt gebruikt om live-beelden via het internet te versturen. Erg handig voor bijv. videoconferenties.
Widescreen Breedbeeldformaat. Het formaat van het beeldscherm is bij een breedbeeld-tv altijd gelijk: 16:9. Dit is formaat is langwerpiger dan het vierkantere formaat van een standaard-tv: 4:3. Widescreen-schermen zijn geschikter voor het weergeven van speelfilms in het formaat dat normaal gesproken in de bioscoop wordt gebruikt.
Wi-Fi Wi-Fi (Wireless Fidelity) heeft betrekking op een bepaald WLAN-netwerk, namelijk IEEE802.11, op dit moment een van de meest gebruikte WLAN-netwerken. Producten die ondersteuning bieden voor Wi-Fi hebben de compatibiliteits- en kwaliteitstests doorlopen die zijn vastgesteld door de Wi-Fi Alliance. De begrippen WLAN en Wi-Fi worden zo langzamerhand vrijwel in één adem genoemd, simpelweg omdat de meest voorkomende WLAN-netwerken voldoen aan de WiFi-standaard.
Windows Vista Microsoft Windows Vista is sneller en gestroomlijnder dan de oudere Windows-versies die u kent. Als het gaat om het werken met vensters beschikt Windows Vista o.a. over 2 nieuwe functies: Windows Flip en Windows Flip 3D. Daarnaast zijn er vele nieuwe beveiligingsfuncties, d.w.z. een betere bescherming tegen virussen, wormen, spyware en andere ongewenste software. Met Windows Vista hoeft u ook niet meer te onthouden waar u uw bestanden opslaat. Een woord, een titel o.i.d. volstaat al om het bestand automatisch te vinden.
WLAN Wireless Local Area Network of "draadloos netwerk".