# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Ord Beschrijving
VCR Video Cassette Recorder oftewel videorecorder. Engelse aanduiding voor een video.
VGA VGA (Video Graphics Array) is een standaard voor de ondersteuning van een bepaalde resolutie voor het beeldscherm (640x480).
VHS Video Home System. In 1976 ontwikkeld door JVC. Bij de marktintroductie van videorecorders vocht VHS een concurrentiestrijd uit met het BetaMax-formaat. VHS won de strijd, terwijl de beeldkwaliteit van BetaMax beter was. Tegenwoordig is VHS vrijwel synoniem aan video. De video wordt echter steeds meer opgevolgd door de dvd.
Video-8 Videoformaat voor videocamera's, ontwikkeld door Sony. Hi-8 is een analoge voorloper van digital-8, dat de informatie juist digitaal opslaat.
Video-upscaling Video-upscaling verhoogt de resolutie van de SD-videosignalen (Standard Definition), waarvan dvd gebruik maakt, naar HD (High Definition), waardoor meer details zichtbaar worden op een scherper en natuurgetrouwer beeld.
Virtual Dolby Surround "3D Virtual Surround" en "3D surround" proberen de geluidservaring na te bootsen van een compleet luidsprekersysteem. Hiervoor volstaan 2 of 3 luidsprekers. De achterluidsprekers zijn niet nodig.
Virtual Reality Kunstmatige werkelijkheid. Techniek die gebruik maakt van kunstmatige driedimensionale ruimtes die worden gecreƫerd met een computer. Met behulp van deze techniek kunnen mensen zich verplaatsen in een zeer natuurgetrouw kunstmatig universum of in fantastische ruimtes, terwijl ze in werkelijkheid in een luie stoel zitten of in een model van bijv. de cockpit van een vliegtuig.
VoIP Voice over IP. Wordt ook wel IP-telefonie genoemd. Spraak via het datanet. Wordt toegepast binnen gesloten netwerken (bedrijf/woningbouwvereniging), maar wordt ook steeds meer gebruikt door particulieren via hun breedbandaansluiting omdat dit aanzienlijk goedkoper is dan reguliere telefonie.
VOSS 3-plus heteluchtsysteem Met het VOSS 3-plus heteluchtsysteem is de warmte afkomstig van 3 verwarmingselementen boven, onder en achter in de oven. Dit levert niet alleen een halvering op van de opwarmtijd in vergelijking met traditionele ovens, maar ook een gelijkmatiger verdeling van de warmte en bijzonder goede bakresultaten. Met 3-plus kunt u ook meerdere gerechten tegelijk bereiden en kunt u uw tijd, oven en energie beter benutten.