# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Ord Beschrijving
SACD Geluid via 6 kanalen. Super Audio-cd's (SACD) zijn een doorontwikkeling van het cd-formaat. Op een reguliere cd zit het geluid "ingeklemd" in 2 kanalen, terwijl het SACD-formaat gebruik maakt van cd's met 2 lagen, waardoor er 6 kanalen beschikbaar zijn. Dat levert een volledig andere, driedimensionale muziekervaring op, met name bij live-opnamen die worden afgespeeld via een surround-installatie. Mensen worden dan letterlijk omringd door het geluid, waardoor de plaats van de instrumenten en stemmen in de ruimte beter voelbaar wordt. SACD is zowel een stereo- als een multikanaals formaat.
Satellietluidsprekers Satellietluidsprekers zijn kleine, verplaatsbare luidsprekers, ook wel surround-/achterluidsprekers genoemd.
Scart Bij een Scart-stekker gaat het om een kabel die zowel beeld als geluid geleid tussen dvd/video en tv. Scart kan niet worden gebruikt voor de overdracht van HD-TV.
Sensorgestuurde beladingsherkenning Functie in vaatwassers en wasautomaten. Met de intelligente sensorregeling wordt bij vaatwassers de omvang van de vaat in de machine bepaald en de actuele vervuilingsgraad, waarop vervolgens het water- en stroomverbruik worden afgestemd. De Sensorlogic-technologie registreert hoe snel het water in de machine opwarmt en hoeveel water er terugstroomt vanaf de vaat. Op basis hiervan wordt het optimale programmaverloop berekend. Zo wordt er niet meer water en stroom verbruikt dan hoogst noodzakelijk is. Voor wasautomaten geldt hetzelfde principe.
Set-top box De set-top box komt overeen met een receiver of tuner en wordt gebruikt voor de ontvangst van digitale signalen via een antenne, schotel of kabel.
ShowView ShowView is een functie die het opnemen vanaf de tv vereenvoudigt. In tv-gidsen staat voor ieder programma een nummer. Als u het ShowView-nummer van een tv-programma invoert in uw video, neemt de video automatisch het programma op wanneer het wordt uitgezonden.
SIM-kaart Subscriber Identity Module. De fysieke kaart die in een mobiele telefoon wordt geplaatst.
SIRF Een algemene aanduiding voor de SirFStarIII-chip, die zelfs met een zeer beperkt signaal een nauwkeurige GPS-bepaling mogelijk maakt. Met SirfStarIII vormen flats, warmtereflecterende ramen of dichte bebossing, waar het signaal normaal gesproken beperkt of afwezig zou kunnen zijn, geen belemmering voor een nauwkeurige positiebepaling. SirfStarIII zorgt er tegelijkertijd voor dat de navigatie-eenheden een bijzonder snelle TTFF (Time To First Fix) krijgen, vaak minder dan 1 seconde.
SiRFstar III De SirFStarIII-chip maakt zelfs met een zeer beperkt signaal een nauwkeurige GPS-bepaling mogelijk. Met SirfStarIII vormen flats, warmtereflecterende ramen of dichte bebossing, waar het signaal normaal gesproken beperkt of afwezig zou kunnen zijn, geen belemmering voor een nauwkeurige positiebepaling. SirfStar III zorgt er tegelijkertijd voor dat de navigatie-eenheden een bijzonder snelle TTFF (Time To First Fix) krijgen, vaak minder dan 1 seconde.
Sleep Timer Een functie waarmee bijv. tv's kunnen worden geprogrammeerd om na een bepaalde tijd automatisch uit te schakelen.
Smart Link Smart Link is het systeem van Sony voor gegevensoverdracht. Of u nu iets wijzigt op de tv of op de video, het systeem brengt de gegevens over naar het andere deel. Dit geldt voor zowel de tijd en de datum als de zenderlijst.
SMS Short Message Service, tekstberichten die kunnen worden verzonden tussen mobiele telefoons, net als bij e-mail.
Snelvriesfunctie De diepvries verlaagt de temperatuur zo ver mogelijk om efficiënter in te vriezen. Zorgt voor een langere houdbaarheid en gelijkmatiger invriezen.
SonoWave Een SonoWave-surround-systeem maakt gebruik van een geavanceerde digitale geluidsverwerkingstechnologie om meerkanaals surround-geluid te leveren vanuit een kleiner aantal luidsprekers. Door onafhankelijke drivers nauwkeurig in de juiste hoeken te plaatsen, kan een krachtig meerkanaals surround-geluid worden gecreëerd en beluisterd, ongeacht de vorm en de omvang van een ruimte.
SP Service Provider. Een telecombedrijf zonder eigen netwerk dat het netwerk van een operator huurt en op die manier telefonie aanbiedt. Voorbeelden: L'EASY, Telmore, Debitel, M1, CBB e.d.
Stand-by Aparte ruststand met stroomtoevoer naar delen van het apparaat, dat op die manier via de afstandsbediening extra snel kan worden ingeschakeld.
Steady Shot "Steady Shot" is een stabilisatiefunctie voor videocamera's die het effect van schokkerige handbewegingen op de film tegengaat. "Super Steady Shot" heeft dezelfde functie, maar is effectiever.
Subwoofer De subwoofer is een luidspreker die de laagfrequente geluidsinformatie moet weergeven in muziek of filmgeluid.
Super Audio Geluid via 6 kanalen. Super Audio-cd's (SACD) zijn een doorontwikkeling van het cd-formaat. Op een reguliere cd zit het geluid "ingeklemd" in 2 kanalen, terwijl het SACD-formaat gebruik maakt van cd's met 2 lagen, waardoor er 6 kanalen beschikbaar zijn. Dat levert een volledig andere, driedimensionale muziekervaring op, met name bij live-opnamen die worden afgespeeld via een surround-installatie. Mensen worden dan letterlijk omringd door het geluid, waardoor de plaats van de instrumenten en stemmen in de ruimte beter voelbaar wordt.
Superkoel-functie Als de Superkoel-functie is ingeschakeld, wordt de temperatuur in de koelkast verlaagd naar slechts +2 °C. Op die manier wordt vers voedsel snel afgekoeld naar de ideale temperatuur van +5° C en blijft de verse, goede kwaliteit langer behouden. Het kost wel iets meer stroom. Daarom wordt de functie na ca. 6 uur automatisch uitgeschakeld.
Supervries-functie Functie in bepaalde vriezers. Als u groot inkoopt, helpt deze functie u om uw voedingsmiddelen snel in te vriezen, zodat smaak, sappigheid en kwaliteit behouden blijven. Na 48 uur schakelt de functie zichzelf uit.
Surround "Surround" is een breed begrip, maar het betekent dat mensen worden omringd door geluid vanuit diverse kanalen, meestal uit een surround-systeem met 5 luidsprekers en een subwoofer.
S-VHS S-VHS staat voor Super VHS, een kabel die alleen voor beelden wordt gebruikt. Wordt vaak gebruikt voor beeld op projectoren en andere beeldweergave-apparaten en voor de beeldoverdracht van computer naar tv wanneer de computer wordt gebruikt als dvd-speler of de tv als computerscherm.
S-video S-video is een stekker die wordt gebruikt voor de overdracht van analoge beelden. S-video kan niet worden gebruikt voor de overdracht van HD-TV.