# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Ord Beschrijving
Fast Wet Het Fast Wet-systeem is een speciale techniek die het water nog beter benut. Via 4 mondstukken bij het deurrubber wordt het wasgoed extra snel en grondig doorweekt. Hierdoor wordt het waseffect verbeterd en het wasgoed gespaard. De combinatie van het Fast Wet-systeem met de Fuzzy Logic-beladingsherkenning verkort de duur van het programma, dat verder wordt afgestemd op het type wasgoed en de vulhoeveelheid.
Fiber Ander woord voor glasvezel(kabel). Anders dan de elektrische werking van telefonie en dataverkeer via koperleidingen gaat er bij glasvezel licht door de kabels. Glasvezelkabels maken zeer grote snelheden en capaciteiten mogelijk, zodat tv, telefonie en dataverkeer er tegelijkertijd en in bijzonder hoge kwaliteit doorheen kunnen, een flinke verbetering ten opzichte van koper. De glasvezeltechnologie wordt momenteel het meest gebruikt binnen de zakelijke markt en de telecom/IT-branche, maar met de uitbouw van het Nederlandse glasvezelnet zal naar verwachting het gebruik onder particulieren sterk toenemen. De laatste tijd komen in grote delen van het land investeringen in glasvezel van de grond, met name ook voor de particuliere markt.
Finger Touch Aanraakvelden op bijv. een scherm, waarbij een lichte vingeraanraking een gewenste functie activeert. Het tegenovergestelde zijn mechanisch werkende drukknoppen.
Firewall Een firewall is een beveiliging die moet voorkomen dat ongewenste informatie wordt verspreid tussen verschillende netwerken of verschillende computers. Daarnaast biedt een firewall bescherming tegen ongewenste indringers en de verspreiding van virussen via het internet. Er zijn zowel hardware- als softwarematige firewalls.
Firewire Ook wel IEEE 1394 of iLink genoemd. FireWire is een hogesnelheidsbus. Standaard voor externe gegevensoverdracht. De overdracht vindt plaats met hoge snelheid, tot wel 50 MB per seconde (400 Mbps). Wordt o.a. gebruikt voor de overdracht van digitale beelden van bijvoorbeeld videorecorders, dvd-spelers en videocamera's.
Flatscreen Met "Flatscreen" wordt gewoon een plat scherm bedoeld. Flatscreen is de verzamelnaam voor monitoren (computerschermen) en tv-apparaten met een plat beeldscherm.
Flatscreen-tv Algemeen gebruikte naam voor tv's die niet alleen een volledig plat scherm, maar ook een dunne behuizing hebben (minder dan 15 cm diep). De flatscreen-tv is de moderne tegenhanger van de beeldbuis-tv, die zowel diep als zwaar is.
FlexTime Functie die op veel harddiskrecorders zit. Met FlexTime kunt u het begin van een programma bekijken terwijl u de rest nog aan het opnemen bent. Zo kunt u dus ook als u pas halverwege invalt het begin van uw favoriete programma bekijken.
Frost Free Sommige diepvriezers hebben een automatisch ontdooiingssysteem met de naam Frost Free. De diepvries ontdooit dan automatisch wanneer dat nodig is. De automatische ontdooiing vindt plaats met behulp van een elektronisch sensorsysteem dat de ontdooiing op het juiste moment activeert. Al naargelang het gebruik kunnen het aantal ontdooiingen en de duur ervan variƫren. De Frost Free-functie voorkomt ook rijpvorming op de producten, zodat de voedingswaren overzichtelijk blijven.
Fuzzy Logic Fuzzy Logic is een automatische, sensorgestuurde elektronische regeling in wasautomaten en vaatwassers. Je zou kunnen zeggen dat de machine het wasgoed of de vaat in de gaten houdt en eerst analyseert wat er gewassen moet worden. Op basis daarvan optimaliseert de machine het geselecteerde wasprogramma dat wordt afgestemd op de vulgraad. De Fuzzy Logic-regeling controleert alle was- en spoelprocessen van de machine en zorgt er zo voor dat de waterhoeveelheid en de wastijd automatisch worden aangepast aan de vulhoeveelheid. Zo bespaart u water en stroom. De resultaten zijn schoner wasgoed of een schonere vaat en een minimaal verbruik van water, energie en (af)wasmiddel.