# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Ord Beschrijving
Kamfilter Een kamfilter werkt als een filter voor het beeldsignaal. Het signaal wordt gefilterd voor een betere kleurweergave. Een presentator met een gestreept of geblokt jasje kan bijv. voor een moiré-effect zorgen. Het kamfilter neemt deze kleurflikkering weg en zorgt voor scherpe beelden met meer detail.
Kanaal Een vakterm voor een laag in een koperleiding die kan worden gebruikt voor telefonie of data.
Katalyse Het zelfreinigende katalytische email verbrandt vetdeeltjes bij verwarming tot boven 200 graden C. U kunt het reinigingseffect versterken door de oven aan te zetten en de temperatuur op te schroeven tot maximaal.
kb Kilobyte is een eenheid voor opslagcapaciteit en komt overeen met 1024 byte.
kb/s BPS, Bits Per Second, is een meeteenheid voor overdrachtssnelheid. KBPS betekent kilobit per seconde en staat voor 1000 bits per seconde. MBPS betekent megabits per seconde en staat voor 1 miljoen bits per seconde.
Kbit/s BPS, Bits Per Second, is een meeteenheid voor overdrachtssnelheid. KBPS betekent kilobit per seconde en staat voor 1000 bits per seconde. MBPS betekent megabits per seconde en staat voor 1 miljoen bits per seconde.
Kbps BPS, Bits Per Second, is een meeteenheid voor overdrachtssnelheid. KBPS betekent kilobit per seconde en staat voor 1000 bits per seconde. MBPS betekent megabits per seconde en staat voor 1 miljoen bits per seconde.
KHz Kilohertz. Een meeteenheid voor de frequentie. Bij kilohertz gaat het bijvoorbeeld om iets met een frequentie van 1000 trillingen per seconde.
Kilobyte Kilobyte is een eenheid voor opslagcapaciteit en komt overeen met 1024 byte. Wordt afgekort tot kb.