# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Ord Beschrijving
UMTS Universal Mobile Telecommunications System. Netwerk voor derde generatie mobiele telefonie, tegenwoordig ook wel 3G of mobiel breedband genoemd. Recente netwerkstandaard op basis van het gsm-netwerk dat aanzienlijk hogere datasnelheden mogelijk maakt dan GPRS via het normale gsm-netwerk. De dataoverdracht via UMTS en het in rekening brengen hiervan gebeurt op dezelfde manier als bij GPRS via het gsm-netwerk.
URL Uniform Resource Locator. Op het internet zijn adressen nodig waarmee de gebruikers verbinding kunnen maken met verschillende websites. De URL van een website is gewoon het adres dat u invoert in het adresveld van uw browser, bijv. www.LEASY.nl
USB Universal Serial Bus. Technologie voor eenvoudige aansluiting (Plug and Play) van randapparatuur (bijv. een printer of een digitale camera) op een pc. Een geheugen dat rechtstreeks op de USB-stick staat en een extra drive biedt. Verkrijgbaar in vele geheugenformaten. USB 1.0 en 2.0 verwijzen naar de overdrachtssnelheid. De USB-ingang is met zijn zeer hoge datasnelheid geschikt voor digitale video (MPEG 2). De bitsnelheid bedraagt tot wel 12 Mbps, terwijl dat bij de parallelle poort 0,5 Mbps is.
USB Direct USB Direct houdt in dat u uw eenheid rechtstreeks in de USB-poort van het product, bijv. een dvd-recorder, kunt stoppen. Digitale liedjes en beelden worden dan rechtstreeks vanaf de eenheid weergegeven (USB-flashdrive).
USB-multimedia-aansluiting Via de USB-aansluiting hebt u toegang tot JPG-, MP3-, MP3-pro- en ALB-multimediabestanden op de meeste USB-sticks en digitale camera's (USB 1.1-apparatuur). Plaats de USB-apparatuur in de sleuf aan de zijkant van de tv en u kunt beschikken over uw foto- of muziekbestanden. Zo wordt het heel makkelijk op uw foto's en muziek te delen.
USB-streaming Bij gebruik van een Digital8/MiniDV- en MICROMV-videocamera met Image Mixer-software is het mogelijk om videobestanden vanaf de videocamera rechtstreeks naar de pc over te zetten. Als beeld- en videobestanden worden geconverteerd naar JPEG- of MPEG-formaat, kunnen deze via e-mail worden verzonden als een elektronische groet of op een website worden geplaatst. De camera kan ook worden gebruikt als webcam voor videocommunicatie via internet.