# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Ord Beschrijving
100 Hz Techniek die het voor de ogen ontspannender maakt om tv te kijken. Bij een reguliere tv wordt het beeld 50 keer per seconde ververst. Hierdoor nemen de ogen een storende flikkering waar, met name bij grote, lichte oppervlakken. Bij de 100 Hz-technologie wordt het beeld 100 keer per seconde ververst. Dit zorgt voor een rustiger beeld zonder de zogenoemde beeldflikkering.
12-bit video D/A-omzetter Een 12-bit video digitaal/analoog-omzetter die ervoor zorgt dat alle details in de oorspronkelijke beeldkwaliteit behouden blijven. Geeft geraffineerde schaduwen en gelijkmatigere kleurgradaties weer, zodat u een levendiger en natuurlijker beeld krijgt. De beperkingen van een reguliere 10-bit D/A-omzetter worden met name duidelijk bij gebruik voor grote schermen en projectoren.
16:9 Formaat voor breedbeeld-tv, waarbij de verhouding tussen breedte en hoogte 16 staat tot 9 bedraagt. Dat houdt in dat de televisie breder is dan een reguliere tv met het formaat 4:3. Het formaat waarin bioscoopfilms worden opgenomen, is in de loop der jaren veranderd, maar steeds meer films worden opgenomen in het formaat 16:9. Een breedbeeld-tv geeft daarom films correcter weer dan een reguliere tv met een vierkanter beeld.
2.1 Onder 2.1 verstaan we één paar satellietluidsprekers en één subwoofer. 2.1 speelt stereogeluid af.
3D Surround Sound 3D Surround Sound is een geavanceerde geluidsverbeteringstechnologie voor de simulatie van een surround-geluidseffect uit stereobronnen. Dit zorgt voor een overweldigender en realistischer geluidsveld.
3D-combfilter Het 3D-combfilter zorgt voor een betere scheiding van helderheid en kleursignalen in 3D-weergave en voorkomt zo hinderlijke kleurschiftingen. Het digitale 3D-combfilter voert vergelijkingen uit voor de afzonderlijke delen van het tv-beeld om de kleurinformatie te onderscheiden van het zwart/witte signaal. Zo krijgt u een scherper beeld zonder moiré en flikkeringen.
3G Universal Mobile Telecommunications System. Netwerk voor derde generatie mobiele telefonie, tegenwoordig ook wel 3G of mobiel breedband genoemd. Recente netwerkstandaard op basis van het gsm-netwerk dat aanzienlijk hogere datasnelheden mogelijk maakt dan GPRS via het normale gsm-netwerk. De dataoverdracht via UMTS en het in rekening brengen hiervan gebeurt op dezelfde manier als bij GPRS via het gsm-netwerk.
3-Plus heteluchtsysteem Met het VOSS 3-plus heteluchtsysteem is de warmte afkomstig van 3 verwarmingselementen boven, onder en achter in de oven. Dit levert niet alleen een halvering op van de opwarmtijd in vergelijking met traditionele ovens, maar ook een gelijkmatiger verdeling van de warmte en bijzonder goede bakresultaten. Met 3-plus kunt u ook meerdere gerechten tegelijk bereiden en kunt u uw tijd, oven en energie beter benutten.
4:3 4:3 is een beeldformaat voor televisie. 4 staat voor de breedte en 3 voor de hoogte. Ongeacht de breedte van de televisie bedraagt de hoogte dus altijd 75% van de breedte. 4:3 was voorheen het meest gangbare tv-formaat, maar veruit de meeste tv-modellen worden tegenwoordig geleverd met het breedbeeldformaat 16:9.
5.1 Aanduiding van geluidskanalen in een surround-geluidssysteem. Er zijn 5 kanalen in het hoorbare frequentiebereik. Het getal na de punt geeft aan of er een subwoofer aanwezig is (afzonderlijke luidspreker voor diepe bastonen). Met 5.1 bedoelen we geluid met 5 satellietluidsprekers en één subwoofer. DTS 5.1 en Dolby Digital 5.1 ondersteunen surround-geluid voor dergelijke luidsprekersystemen.
50 Hz Een reguliere tv heeft normaal gesproken een frequentie van 50 Hz, wat inhoudt dat het beeld 50 keer per seconde wordt ververst. Er zijn ook televisies verkrijgbaar met 100 Hz-technologie, waarbij het beeld 100 keer per seconde wordt ververst. Dit levert een rustiger beeld op dat niet flikkert.
6.1 Aanduiding van geluidskanalen in een surround-geluidssysteem. Er zijn 6 kanalen in het hoorbare frequentiebereik. Het getal na de punt geeft aan of er een subwoofer aanwezig is (afzonderlijke luidspreker voor diepe bastonen). Met 6.1 bedoelen we geluid met 6 satellietluidsprekers en één subwoofer.
7.1 Aanduiding van geluidskanalen in een surround-geluidssysteem. Er zijn 7 kanalen in het hoorbare frequentiebereik. Het getal na de punt geeft aan of er een subwoofer aanwezig is (afzonderlijke luidspreker voor diepe bastonen).