De geschiedenis van L'EASY

De geschiedenis van L'EASY begint midden jaren '80. Destijds waren er twee bedrijven in Denemarken, TeleRent en D:E:R, die zich via een winkelnet bezighielden met de rechtstreekse verhuur van tv's en video's aan Deense consumenten.

Ondertussen liep er in Odense een jongeman rond die eens flink nadacht over het verhuurconcept van de twee bedrijven. Waarom verhuurden ze alleen tv's en video's? En waarom hadden ze winkels door het hele land? Dat moest toch wel duur zijn?

Die jongeman was de 21-jarige Niels Thorborg, student marketing in Odense. Hij was natuurlijk erg geïnteresseerd in de handel. Zijn belangstelling voor verkoop en service was al veel eerder gewekt in de kruidenierszaak van zijn ouders op West-Zeeland in Denemarken. Daar stond hij jarenlang achter de toonbank en deed hij ervaring op met witgoed, dat ook tot het assortiment van de winkel behoorde.

Die achtergrond en gedachten brachten Niels op een goed idee. Een heel goed idee zelfs, zou later blijken. Hij wist zeker dat er ook klanten waren die wel wasautomaten zouden willen huren. En hij wist al even zeker dat klanten vooral gemak wilden als ze plotseling een wasautomaat moesten huren. De weg naar een winkel kon echter lang en lastig zijn, dus er moest iets nieuws worden verzonnen.

Het idee voor de verhuur van wasautomaten per telefoon was geboren. Het moment was daar om het in de praktijk te proberen, eerst nog als hobby. Niels studeerde verder terwijl hij advertenties maakte, orders aannam via de telefoon en de aflevering, montage en service verzorgde. Al snel besloot Niels echter zijn studie op te geven en zich voltijds te gaan bezighouden met zijn boeiende verhuuractiviteiten.

Zo werd in augustus 1985 het bedrijf VaskRent opgericht. Daarna ging het snel. In 1992 veranderde het bedrijf zijn naam in L'EASY en werd het productassortiment flink uitgebreid. Sinds de oprichting heeft L'EASY een sterke groei doorgemaakt. En dat is nog steeds het geval. Bovendien zijn er nu vele collega's om de duizenden klanten te bedienen.

En het verhaal gaat verder... In 1998 ging L'EASY de Zweedse markt op en in 2001 was de tijd rijp voor de Noorse markt. Begin 2006 was ook Nederland aan de beurt.

In mei 2005 nam L'EASY het toenmalige Deense dochterbedrijf D:E:R over van Thorn Nordic en in november 2006 kocht L'EASY de Thorn-bedrijven in Noorwegen en Zweden.

Niels Thorborg is nog altijd eigenaar van het bedrijf en het L'EASY-concern heeft tegenwoordig een omzet van ca. 1,5 miljard Deense kronen en ca. 550 medewerkers.